Adobe-tervek Intel-Apple platformra

Az Adobe szoftverek döntő része kapható Macintosh gépekre is – a vállalat most megosztotta a nyilvánossággal az új platformmal kapcsolatos terveit. Az új, Intel-alapú Apple Macintosh gépeken futó Adobe programok közös megnevezése "Universal" lesz. A kifejezés arra utal, hogy az adott szoftver teljesen egyformán fog működni az eltérő típusú Power PC és az Intel alapú Apple számítógépeken.

Az Adobe Creative Suite 2 és a Macromedia Studio 8 termékek megjelenése nem várható Universal kiadásban, vagyis a belső, natív támogatás a jövőbeli verziókban kezdődik meg. Az első Universal formátumú program várhatóan a hamarosan megjelenő Adobe Lightroom bétaverziója lesz.

A jelenlegi alkalmazások futtatásához a Adobe a Rosettát – a Power PC programok Intel processzoron való futtatását lehetővé tevő Power PC kódemulációt – ajánlják, ugyanakkor a problémamentes működésre, mint mondják, nincs garancia. A Rosetta használata során – a módszer elvéből kifolyólag – teljesítménycsökkenés tapasztalható az eredeti Power PC-hez képest. A Version Cue szerverkomponens pedig egyáltalán nem fut a Rosettán.

Azóta történt

  • Mini „intelmek” az Apple-től

    Steve Jobs szokásához híven hihetetlen teljesítményről beszélt (nem is szabad hinni neki), ezzel indokolta a megújult Mac mini magasabb árát.

  • Felküzdhető a Windows a Macre

    Közel 14 ezer dollár üti annak a párosnak a markát, akik rá tudták bírni a Microsoft operációs rendszerét, hogy másszon fel az Apple új gépeire.

  • Régiónkra koncentrál az Adobe

    Viszonteladói képzésekkel és a Macromedia termékek lokalizált változataival erősít az Adobe a délkelet-európai piacon.

Előzmények