AI válaszol az ügyfelek leveleire

Egy brit egészségbiztosító szintén követi a trendeket, így már AI válaszol az ügyfelek leveleire.

Amint az a hírekből, üzleti jelentésekből, rekordnyereségekből, rekordárfolyamokból, trendekből és folyamatos, tömeges leépítésekből jól látható, minden egyes cégnél és szektorban az AI a divat.

A brit Simplyhealth egészségbiztosító lett például az első cég, amely a Salesforce generatív AI-szolgáltatása segítségével válaszol az ügyfelek leveleire, személyes szabottan, gyorsan.

Más Salesforce AI-t eddig is használt a cég a megkeresések 20-30 százalékánál a biztosító, de a mostani rendszer már képes megérteni a kérdéseket és személyre szabott választ adni.

Az Einstein GPT Trust Layer generatív AI segítségével, az ügyféladatok veszélybe sodrása nélül válaszol, és hiteles adatokkal javítja a minőségét, 500 korábbi levél alapján.

Állítólag a rendszer az első megkeresésre 3 másodpercen belül válaszolt, ráadásul empatikus módon bocsánatot kért a kellemetlenségekért.

A Salesforce szerint az AI sok ágazatot átalakít, az egészségügyet is. Jelen esetben gyorsabb és hatékonyabb ügyféltámogatást ígérnek, nagyobb törődéssel.

A leveleket egyébként még ember ellenőrzi, hogy pontosak-e. Tesztelik és tanulják a technológiát, belső irányelvek alapján ellenőrzik az AI etikus használatát. 65 levélből eddig 11-et javítottak, főleg nyelvi hibákat. Úgynevezett AI-hallucinációk állítólag nem történtek, vagyis nem volt téves tartalom, hála a kontrollált adatoknak. A válaszidőt 12 percről 1-re csökkentették.

Azóta történt

Előzmények