Erősen rászálltak a klímaaktivisták az Amazonra

Az Amazon Európában is nagy erőkkel készült a fekete péntekre, de klímaaktivistákkal és sztrájkolókkal került szembe.

A többi óriáshoz hasonlóan az Amazon is készült Európában a fekete péntekre, azonban a múlt hét végén 15 raktáránál is klímaaktivisták ellenállásába ütközött, továbbá dolgozók és kiszállítók ezreinek sztrájkjával nézett szembe Németországban, Franciaországban és Olaszországban is.

A klímaaktivisták szerint az Amazon erősen felelős a túlzó fogyasztás megjelenésében, ami káros a környezetre, és nem áll összhangban az élhető bolygó fogalmával – eközben különféle szervezetek szerint az Amazon nem fizeti tisztességesen a dolgozóit, és nem fizet elég adót a kormányzatoknak.

A fenti véleményt osztó Extinction Rebellion csoport 13 Amazon-raktárat blokkolt, és kijelentette: az Amazon és a hasonló cégek kihasználták a kényelem iránti vágyunkat, és elképesztő fogyasztói őrületet generáltak a természeti világ kárán. Olyan feliratokkal tüntettek, amelyek szerint a fekete péntek kihasználja az embereket és a bolygót, valamint végtelen ugyan a növekedés, de véges a bolygó.

Az Amazon közölte, hogy masszív hálózatán keresztül minimalizálja a hasonló esetekből eredő fennakadásokat, továbbá, hogy nagyon komolyan veszi a felelősségét. 2040-re karbonsemlegessé válna a cég, biztonságos és modern munkakörnyezetet ígérne, remek fizetésekkel és a kis cégek támogatásával.

Azóta történt

Előzmények