Lemondott az AMD technológiai igazgatója


Phil Hester

Az Advanced Micro Devices Inc. (AMD) tegnap bejelentette, hogy lemondott posztjáról Phil Hester, a cég technológiai igazgatója. Hogy mik Hester tovább tervei, azt még nem lehet tudni – nyilatkozta Drew Prairie, az AMD szóvivője.

Prairie arról is beszámolt, hogy a cég nem is kívánja a technológiai igazgató megüresedett helyét betölteni, a feladatköröket szétosztják más vezetők között, majd kihangsúlyozta, hogy Hester távozása nincs összefüggésben a vállalatnál zajló, a héten bejelentett 10 százalékos létszámleépítéssel.

Az 52 éves Phil Hester volt a vezetője a kivételesen nagy sebességű rendszerek megvalósítását célzó, az úgynevezett Accelerated Computing platform fejlesztését célzó projektnek, mely munka Hester távozása után is töretlenül folyik tovább – tette hozzá a szóvivő.

Kevesebb, mint egy év alatt Hester – aki 23 évet dolgozott az IBM-nél, mielőtt 2005-ben csatlakozott volna az AMD-hez – volt a harmadik csúcsvezető, aki elhagyta a vállalatot: David Orton, a vizuális és média üzletágát vezető alelnök júliusban, Henri Richard, az értékesítési vezető pedig szeptemberben távozott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

  • Átalakítják az AMD-t

    Megszabadulnak a processzor- és GPU-üzletágon kívüli veszteséges részlegektől. Részletek a „közeljövőben” várhatók.

Előzmények