Huszonötezer előfizetőt gyűjtött az Antenna Hungária

Először publikálta digitális földfelszíni televízió-szolgáltatására előfizető ügyfeleinek számát az Antenna Hungária. A vállalat mai, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elárulta: a 2010 májusában elindított MinDig TV Extra csomagra az elmúlt 10 hónapban 25 ezren fizettek elő. Ez az érték jobb a vártnál, az indulást követően ugyanennyi idő alatt sokkal kevesebb ügyfelet gyűjtött például a T-Home vagy az Invitel IPTV-je. Az előfizetéses és a szabadon fogható csatornákat néző háztartások összesített száma meghaladta a 200 ezert.

A műsorszolgáltató arról is beszámolt, hogy az idén tovább bővíti a MinDig TV lefedettségét. A harmincadik telephelyről, a Karancs csúcsáról április végén indul a sugárzás, amivel Nógrád megye nagy részén biztosítják a szolgáltatás vételét, a negyedik negyedévben pedig három új, nagy teljesítményű adót üzemelnek be Északkelet-Magyarországon, aminek köszönhetően az év végére a jelenlegi 95 százalékról 96 százalékra nő a lefedettség.

Az Antenna Hungária ezúttal is hangsúlyozta, hogy készen áll az analóg lekapcsolásra. A cég bízik abban, hogy az átállásra 2012 végén sor kerülhet, de ez nem rajtuk, hanem a kormányzaton múlik – mondta Jean-Francois Fenech vezérigazgató. A cég jelezte azt is, hogy örömmel birtokba venné a mobiltelevíziós DVB-H platform hazai bukását követően kihasználatlan B multiplexet is digitális tévésugárzáshoz, de ehhez a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntésére lenne szükség. Az újabb multiplexet a csatornakínálat bővítésére, illetve a sugárzott csatornák minőségének javítására lehetne felhasználni.

„Az Antenna Hungária 25 milliárd forintot ruház be a digitális átállás során hatályos engedélyei és szerződései alapján. A társaság bízik abban, hogy az analóg lekapcsolási stratégiával, a dekódervásárlás támogatási mechanizmusával, valamint a kommunikációs kampánnyal kapcsolatos összes nyitott kérdést sikerül tisztáznia a hatóságokkal az elkövetkező hetekben” – áll a cég közleményében.

Az Antenna Hungária tervei szerint az év végére a MinDig TV-t néző háztartások száma elérheti a 350 ezret. E cél elérésében segíthet, hogy a cég megállapodott a Tescóval a MinDig TV Extra szolgáltatás és kedvezményes árú  dekóderek értékesítéséről. A vállalat folytatja ügyfélszolgálati hálózatának kiépítését is, a tervek szerint öt új ügyfélszolgálati irodát nyit az elkövetkezendő hónapokban, Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Pécsett és Győrben.

Azóta történt

Előzmények