Az Apple kényszerhelyzetbe hozhatta a fejlesztőket India szerint

Az indiai hatóságok trösztellenes vizsgálatot indítanak az Apple ellen, amely visszaélhetett domináns helyzetével az appok piacán.

India versenyhatósága trösztellenes vizsgálatot rendelt el az Apple országban folytatott üzleti gyakorlatai miatt, azt állítva, hogy a cég megsérthetett egyes trösztellenes törvényeket.

A versenyhatóság azután döntött a vizsgálat mellett, hogy egy nonprofit csoport azzal vádolta az Apple-t: visszaélt domináns piaci helyzetével az appok piacán, és arra kényszerítette a fejlesztőket, hogy a saját appon belüli fizetési rendszerét használják.

Ezúttal is a 30 százalékos díjat sérelmezik a digitális tartalmak terjesztése kapcsán, továbbá egyéb korlátozásokat is említenek a verseny megsértése kapcsán, amelyek a fejlesztők és a fogyasztók számára áremeléseket okoztak, továbbá a piacra lépést is nehezítették.

Az Apple korábban tagadta a vádakat, és az ügy ejtését kérte, ugyanakkor 60 napos határidővel elrendelte a vizsgálatot a versenyhatóság. Hasonló vádakkal néz szembe az EU-ban is jelenleg. India pedig egy másik ügyben a Google appokon belüli fizetési rendszerét is vizsgálja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények