Az Apple nem engedi vissza az App Store-ba a Fortnite-ot

Az Apple egészen addig nem hajlandó nyitni az Epic Games felé, amíg tartanak a bírósági ügyek – ezek lezárulása a komplexitás miatt 5 évbe is telhet.

Sem az Apple, sem az Epic Games nem ünnepelhetett a két fél bírósági csatájában – bár a pert az Apple nyerte, az Epic Games pedig részsikert ért el, az ügy nem oldódik meg továbbra sem.

A jelentések szerint csalódnak majd azok a játékosok, akik abban reménykedtek, hogy az App Store-ból hamarosan letölthetik a Fortnite-ot.

Az Apple ügyvédjei ugyanis bejelentették, hogy az Apple egészen addig nem engedi vissza a Fortnite az App Store-ba, ameddig bármilyen elhúzódó jogi ügy fennáll, beleértve az összes fellebbezést. Az ügy komplexitása miatt ez viszont éveket jelent, az Epic Games alapítója és ügyvezetője szerint konkrétan 5 év is lehet.

Azon felül, hogy a Fortnite továbbra is ki van tiltva az App Store-ból, Tim Sweeney, az Epic Games ügyvezetője megerősítette, hogy a vállalata fejlesztői fiókja is blokkolva van, és úgy is marad.

Ennek eredményeképp az Epic Games továbbra sem fér hozzá az Apple több mint 1 milliárd fős felhasználói táborához. Egyes szakértők szerint a történtekben nincs semmi meglepő, a bíróság ítélete ellenére az Apple nem szívesen engedné, hogy alternatív fizetési megoldások, linkek kerüljenek az iOS-es appokba, megkerülve az App Store-t.

Az Apple megerősítette, hogy a Sweeney által közzétett levelezés hiteles, de az ügyet nem hajlandó kommentálni a cég.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények