Az Apple hatalmas jutalmakat oszt a dolgozóinak

Az Apple egyes szoftverfejlesztőknek és hardvermérnököknek 200 ezer dolláros részvényjuttatást biztosít.

A jelentések szerint továbbra is igen nagy a kereslet a szoftverfejlesztők, hardvermérnökök és IT-specialisták iránt, és mivel állítólag nincs belőlük elég, ezért nagy a verseny a megfelelően képzett szakemberekért, főleg az amerikai tech cégek részéről.

Nem csak magas fizetéssel igyekeznek megtartani a tehetségeket, hanem egyéb juttatásokkal is. Az Apple most egy újabb olyan pénzügyi jutalmat oszt, amely arra ösztönzi a dolgozókat, maradjanak a cégnél, és ne menjenek át másik, szintén jól fizető riválishoz.


[+]

Az Apple a jelentések alapján bizonyos, értékesnek tartott szoftverfejlesztői és hardvermérnökei számára összerakott egy bőkezű bónuszcsomagot. A Bloomberg úgy tudja, hogy 200 ezer dolláros részvényjuttatásban részesülnek a legtöbbre tartott alkalmazottak, de a legkisebb jutalom is 100 ezer dolláros az érintettek körében.

A bónuszokat akkor kapják meg a díjazottak, ha további négy évig a cégnél dolgoznak. A szakértők szerint valószínűleg azért ilyen formában oszt jutalmat az Apple, mert a riválisok agresszív módon csábítják a szakembereket, elképesztően magas fizetésekkel és egyéb jutalmakkal. Így a részvényjuttatás egyes vélemények szerint inkább megelőző célú, és azért is szükségszerű, mert egyes dolgozók nem szívesen térnek vissza az irodába.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények