Tavasszal jön az iPad 3

A iPad divatot teremtett, a techvilág celebjévé vált, aminek velejárója, hogy a szaksajtóban és az elemzők jegyzeteiben folyamatosan előkerül, napirenden van, akár a hús-vér sztárok a bulvársajtóban. Mivel az Apple az első és a második modellt is tavasszal mutatta be, az év végének közeledtével megélénkül a találgatás az új generációs készülékkel kapcsolatban. Így volt ez tavaly, és így van most is.

A DigiTimes most alkatrész-beszállítóktól származó információkra hivatkozva azt írta, hogy 3-4 hónap múlva jelenik meg a piacon az iPad 3. A helyi gyártókkal jó kapcsolatot ápoló tajvani lap szerint a jelenlegi, negyedik naptári negyedévben még nagy mennyiségben gyártja a kurrens generációs modellt a Foxconn, 14-15 millió darab készül az iPad 2-ből, de a következőben már 4-5 millióra csökken a volumen. A termelés csökkentése előkészület a generációváltásra: az iPad 3-ból ugyanebben az időszakban várhatóan közel 10 millió darabot gyártanak, ennyi készülék lesz elérhető a március-áprilisra várható premier idejére.

Nagy kockázatot a piaci premier időpontjának megbecslésével nem vállalt a DigiTimes, hiszen a tapasztalatok alapján a tavaszi modellfrissítés borítékolható. Az első iPadet 2010 januárjában jelentette be az Apple, és áprilisban dobta piacra, míg a másodikat idén márciusban leplezte le, és még ugyanabban a hónapban meg is kezdte a forgalmazását.

A pletykák szerint az iPad 3 egyik legnagyobb újítása a nagyobb, négyszeres felbontású kijelző lesz. A 2048 × 1536 pixeles LCD-panelek egyik beszállítója a Sharp lehet, az új, IGZO-technológiájú kijelzők gyártásának felfuttatására az Apple állítólag anyagi segítséget is nyújtott a japán vállalatnak. Egy évvel ezelőtt az akkor még készülőben lévő iPad 2-ről is az a pletyka járta, hogy Retina Displayt kap, ám a hírek szerint akkor a technológia még nem volt érett a gazdaságos bevezetésre. Újabban az is felmerült, hogy az iPad 3 vastagabb lesz, mint a jelenlegi modell.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények