Az iPhone-hiba megoldása: „Tartsd másképp!”

Hatalmas siker lett az Apple új okostelefonja, az iPhone 4, a hírek szerint az első napon több mint egymillió darabot adtak el belőle, ám a botrány sem maradt el.

A szaklapok olvasói a napokban ezerszámra jelezték az internetes fórumokban, hogy az új készülék rendeltetésszerű használat közben bizonyos esetekben elveszíti a jelet, megszakad a kapcsolat.

A felhasználók megkeresték panaszukkal Steve Jobsot, a vállalat vezetőjét is, aki tegnap válaszolt is a reklamációkra. Jobstól már megszokhattuk a nyers, rövid e-maileket, de ezt a mostanit valószínűleg még sokat fogják emlegetni: „Akkor ne tartsd úgy [a telefont]”.

A cég hivatalos közleménye szerint semmiféle rendkívüli hibáról nincs szó, a legtöbb mobilnál vannak olyan részek, amiknek a megfogásával romlik a teljesítmény, az iPhone 4-nél is így van. Ezért azt tanácsolják a felhasználóknak, hogy kerüljék a bal alsó sarok érintését, vagy pedig vegyenek a készülékre tokot.

Ez a válasz ugyanakkor a hiba közvetett beismerése, mivel egy olyan telefont dobtak piacra, melynek antennája rossz helyen van, és megzavarodik az emberi érintéstől. A probléma megoldásának pedig azt tartják, hogy kioktatják a vásárlóikat egy nyilvánvaló tervezési hiba elkövetése után.

iPhone 4 Jobs
Hogyan nem szabad tartani az iPhone 4-et? (Nagyításhoz klikk! a képre)
Forrás: AppleInsider

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Aki pornót akar, ne iPhone-t vegyen

    Az Apple vezetője ragaszkodik ahhoz az álláspontjához, hogy vállalatának kötelessége erkölcsi alapon is befolyásolni az eszközeiken kínált tartalmakat.

  • Kamuzik az Apple, vagy tényleg elveszett az iPhone?

    Az összes IT-cég közül az Apple csapata ért leginkább ahhoz, hogy róluk szóljanak a hírek. A kocsmás történet talán igaz, de valójában mindegy is.

  • Cseszd meg, Apple!

    A szakma megrökönyödéssel fogadta az Apple döntését, s az egyik Adobe-nak dolgozó szakember nem is kívánta moderálni véleményét.

  • Milyenek az iPhone-függők?

    Az amerikai felmérés szerint nagyon nehéz ellenállni az Apple csodatermékének, a diákok rövid idő alatt hozzánőnek az iPhone-hoz.