Így néz ki most az Apple készülő szuperközpontja

Az IT café is többször beszámolt az Apple új bázisának terveiről és épüléséről, mely építmény („Az Űrhajó”) Steve Jobs talán leglátványosabb öröksége lesz, hiszen a koncepció tőle ered. Az impozáns épület temérdek pénzbe kerül, és bár már többször módosítottak a terveken és a költségvetésen, még mindig a világ egyik legnagyobb ilyen típusú beruházása. A jelenleg a világ legértékesebb cégének számító Apple lendülete azonban Jobs halála után sem tört meg, sőt – így a bőséges készpénztartalékoknak is köszönhetően gőzerővel dolgoznak az épületen és környezetén.

Az építkezés jelenlegi állásáról egy friss, tegnap drónnal készített videón lehet tájékozódni. A cég egyébként honlapján informál arról, hogy a Norman Foster cége, a Foster + Partners által tervezett épület kivitelezése hogyan halad, mik a céldátumok: a 12 ezer alkalmazottnak munkahelyet biztosító „űrhajót” a tervek szerint jövő év végén adják át.

A videót érdemes most megnézni, mivel az előző hasonlót az Apple annak idején a szerzői jogokra hivatkozva letiltatta a YouTube-ról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények