Eddigi legnagyobb európai beruházását jelentette be az Apple

1,7 milliárd eurós költést jelentett be az Apple. Ezt az összeget két európai országban, Írországban és Dániában történő adatközpontok építésére fordítják. A központok kizárólag megújuló energiaforrásból kapnak majd áramot.

Az Apple eddigi legnagyobb volumenű európai projektjére Tim Cook is büszke, a közlemény szerint a vállalatnál nagyon izgatottak a több száz új munkahelyet teremtő beruházás miatt, és azért is, hogy bemutathassák a legfejlettebb zöld épületeiket.


(forrás: computerbackgrounds.org)

Európában közel 672 ezer munkahelyet biztosítanak (18 300 Apple alkalmazottal), ebből 530 ezer közvetlenül iOS alkalmazások fejlesztéséhez kapcsolódik. Az App Store 2008-as megnyitása óta az öreg kontinens fejlesztői 6,6 milliárd eurós bevételhez juttatták a vállalatot világszerte.

Az egyenként 166 000 négyzetméteres adatközpontok várhatóan 2017-ben kezdik meg működésüket. A főleg szélenergiára támaszkodó épületek munkálataihoz a vállalat ígérete szerint a nem őshonos fákat vágják majd ki, helyettük pedig európai fajokat telepítenek majd vissza.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények