Elfordul a Samsungtól mint beszállítótól az Apple

Iparági forrásokra hivatkozva elsőként a Reuters hírügynökség tudósított arról, hogy az Apple átstrukturálja az új iPhone-hoz szükséges alkatrészek beszállítói hálózatát, és ennek legfontosabb lépése, hogy kevesebb chipet rendelnek a tárgyalóteremben is nagy ellenféltől, a Samsungtól. A nevét nem vállaló forrás nem mondta ki egyenesen, hogy a változtatás hátterében a szabadalmi viták állnának, de közvetve utalt rá, hogy ez lehet az ok.

Frissítés: a Bloomberg hírügynökség időközben azt írta meg egy bizalmas forrásra hivatkozva, hogy a két cég a chipek árában nem tudott megegyezni, ezért mondták fel a szerződést.

Habár egyéb, helyi híradások szerint az Apple egy már meglévő beszállítójától, a dél-koreai SK Hynixtől több mobil DRAM-ot és NAND flashmemóriát rendelt az utóbbi hónapokban, a Samsung egyelőre még mindig az első számú partnerük marad e téren. A Korea Economic Daily azt is megemlíti cikkében, hogy a fenti alkatrészeket illetően bővültek a japán Toshibához és az Elpida Memoryhoz küldött megrendelési listák is.

Változás az is a koreai lap szerint, hogy az Apple nem a Samsungtól szerzi be az iPhone-ok akkuját, hanem a kínai Amperextől és a japán Panasonictól. A hírek szerint jelentősen megújuló kijelzőket az LG szállítja majd, mivel – ahogy beszámoltunk róla – a Sharp nem kezdte meg időben a tömeggyártást.

Maguk az érintett cégek egyelőre nem kommentálták az értesüléseket.

Azóta történt

Előzmények