Újabb Samsung-készülékeket perelt be az Apple


Az Apple hat készülékkel bővítette ki azt a keresetét, melyet szabadalomsértés miatt a Samsung ellen nyújtott be, és amelynek tárgyalása várhatóan 2014 márciusában lesz.

Mint ismert, az augusztusban lezárt másik szabadalomsértési perben az Apple gyakorlatilag teljes győzelmet aratott, és a Samsungot több mint egymilliárd dollár kártérítés megfizetésére kötelezték. A most szóban forgó eljárást az Apple idén februárban indította, és júniusban történt az első meghallgatás.

A keresetben többek között a következő szabadalmak szerepelnek: az egyesített keresés (unified search), az a technológia, amikor egy alkalmazás felismer egy másik adattípust, és felajánlja az ahhoz szükséges alkalmazást (pl. ha egy telefonszám szerepel egy e-mailben, akkor a tárcsázót), a hírhedtté vált „slide to unlock”, vagyis a képernyőzár ujjmozdulattal történő feloldása, valamint az automatikus kiegészítés, vagyis az a funkció, amikor gépeléskor a szoftver felajánl szavakat.

A korábbi, perelt készülékekhez most az Apple hozzá kívánja adni a Jelly Bean rendszert futtató Galaxy S III-at, a Galaxy Note II-t, a Galaxy Tab 8.9 wifit, a Galaxy Tab 2 10.1-et, a Rugby Prót, illetve a Galaxy S III Minit.

A Samsung egyébként viszontperrel élt az eljárás során, és nemrég sikerült elérniük, hogy a másik oldalon a legújabb iPhone is a per tárgya legyen.

Azóta történt

Előzmények