Átalakítja legjövedelmezőbb üzletágát a HP

Átalakítja a legjövedelmezőbb, ugyanakkor stagnáló nyomtató és képalkotási üzletágát a Hewlett-Packard – mivel a jelenlegi öt részleg a cég vezetése szerint kevésbé hatékonyan szolgálja az amerikai nagyvállalat növekedési céljait, így rövidesen három divízióból áll majd az üzletág. A jövőben létrejövő nagyvállalati részleg mellett, szintén két eddigi divízió összevonásával megalakul egy új, fogyasztói-kisvállalati termékekért felelős egység, a megmarad professzionális, nyomdai termékeket fejlesztő részleg azonban megmarad, de az élére új vezető kerül majd.

A nyomtató és képalkotási üzletágat a továbbiakban is a mostani változásokat a vállalat dolgozói elé táró vezető, Vyomesh Joshi irányítja majd, aki üzenetében leszögezte, hogy a változásoktól elsősorban hatékonyabb működést és költségcsökkenést vár. A vállalat szóvivője ugyanakkor igyekezett megnyugtatni az alkalmazottakat, hogy az átszervezés nem jár újabb elbocsátásokkal. A dolgozók aggodalma nem teljesen alaptalan; a HP nyomtató és képalkotási üzletágától az elmúlt időszakban több száz alkalmazottat bocsátottak el.

A HP képalkotási üzletága hosszú évek óta a cég legnyereségesebb részlege, az utóbbi években azonban a felhasználói szokások változásának köszönhetően jelentősen lassult a növekedése. A divízió ettől függetlenül 2,38 milliárd dollárnyi bevételt a termelt nagyvállalatnak az idei első két pénzügyi negyedévben – írja a Reuters.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények