Már az iPhone-tulajdonosok is az árak felverésével vádolják az Apple-t

Az USA fellépését követően fogyasztói perek is indulnak az Apple ellen, amelyek az okostelefon-piac monopolizálásával vádolják az almás vállalatot.

Miután az USA igazságügyi minisztériuma és 15 amerikai állam beperelte az Apple-t, a trösztellenes fellépést fogyasztói perek sora is követi. Legalább három csoportos kereset indult péntek óta Kaliforniában és New Jersey államban, ezek az okostelefon-piac monopolizálásával és az árak felverésével vádolják az Apple-t, versenyellenes viselkedés mellett.

A perek a fogyasztót millióit képviselnék, és alapvetően az USA perét tükrözik, hasonló vádpontok mentén épülnek fel.

Az Apple tagadta a kormány vádjait, a fogyasztói perekre nem reagált.

Az Apple egy rakás perrel néz szembe, amelyben az üzleti gyakorlatait versenyellenesként állítják be. Az egyik mostani felperes korábban e-book-árazások és alkalmazásbolti irányelvek miatt perelte az Apple-t, és jutott végül 550 millió dolláros egyezséghez.

Ha pedig nem lenne ez elég fejfájás az almás vállalatnak, akkor az EU trösztellenes hatósága épp tegnap közölte, hogy a DMA esetleges megszegései miatt az Apple, a Google és a Meta ellen is vizsgálatokat indítanak, mindez pedig hatalmas büntetésekhez vezethet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények