Az LCD 2006-ban is újabb milliárdokat hozott a Sharpnak

Az LCD televíziók és a napelemek iránt világszerte megnövekedett keresletnek köszönhetően a Sharp kiemelkedő eredménnyel zárta a 2007. március 31-én zárult 2006-os pénzügyi évét. A globális eladások 11,8 százalékkal növekedtek (19,45 milliárd euró), a működési profit 13,9 százalékkal nőtt (1,16 milliárd euró), míg a nettó profit 14,7 százalékkal emelkedett (632,6 millió euró).

Európa továbbra is a Sharp egyik legfontosabb külpiaca, 14 százalékkal emelkedtek itt az eladások (3,4 milliárd euró), míg a működési profit 46 százalékkal nőtt (52,5 millió euró). Az európai kontinens a napelemek és modulok tekintetében a világ legnagyobb piaca, ráadásul az LCD tévék több mint 40%-át is itt értékesítik.

A vállalat a 2007-es pénzügyi év kilátásait illetően is bizakodó, úgy vélik, a nagyképernyős full-HD LCD tévék iránti óriási keresletnövekedés idén is rekordbevételt ígér. A Sharp úgy becsüli, hogy ebben az évben 68 millió LCD tévé fog elkelni a világon, amelyből 27 millió Európában talál majd gazdára. A Sharp célja hogy a 2007-es pénzügyi évben 9 millió AQUOS LCD tévét értékesítsen világszerte, melyek 40 százaléka egyméteres képátló feletti méretű lesz. Egyedül Európában 2,9 millió Sharp-termék eladásával számolnak. Ezt támogatandó a vállalat az év elején LCD modulok gyártását indította meg a lengyelországi Toruńban található gyárában. Az európai kereslet kielégítésére ez a gyár néhány hónapon belül az LCD tévék gyártását is megkezdi.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények