Kínlódik a Sharp

A Sharp pénzügyi mérleget tárgyaló közleménye roppant visszafogott, hosszan taglalja a kedvezőtlen nemzetközi gazdasági feltételeket, s a hangsúlyt arra fektetik, hogy a cég milyen módon igyekezett kivédeni a számukra hátrányos történések (a japán gazdaság lassulása, a jelzálogpiaci válság stb.) következményeit.

Az LCD-televíziókkal kapcsolatban kifejtik, hogy bővült a nagyképernyős modellek sorozata, a cég elindította az LCD-moduloktól a tévékig terjedő integrált gyártási rendszerét Mexikóban és Lengyelországban. A vállalat ezen kívül olyan további egyedülálló termékeket is piacra dobott, mint a One-Seg kompatibilis mobiltelefonok és a Sharp szabadalmaztatott eszközökkel felszerelt vezeték nélküli PDA-k.

Az alkatrészgyártásban is bővülésről számolnak be. Ezek szerint a nagyképernyős LCD-panelek iránti növekvő keresletre reagálva a cég kialakította harmadik gyártósorát a Kamejama 2 gyárában, és növelte a gyártókapacitást. A kis- és közepes méretű LCD-k területén a cég növelte a mobil eszközökbe szánt System LCD-k értékesítését.

Ezeknek az erőfeszítéseknek köszönhetően a teljes nettó értékesítés összege 1640,8 milliárd jen (14,3 milliárd US dollár) volt, ami 12%-os növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest. A nettó bevétel viszont csak 43,3 milliárd jen (378 millió dollár), ami 6,9%-os csökkenést jelent. A profit csökkenését a költségnövelő külső tényezők és a fejlesztések együttesen okozták a cég beszámolója szerint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények