Az OTP és a Cisco is csatlakozott az ethereum vállalati szövetségéhez

Már százötven tagja van a szervezetnek. Azon dolgoznak, hogy nagyvállalati környezetben is használni kezdjék a technológiát.

Harmincnégy taggal, közöttük az OTP-vel bővült az Enterprise Ethereum Alliance (EEA). A nonprofit szervezet célja a nagyvállalatok, startupok, tudósok és technológiai cégek összekötése az ethereum-szakértőkkel. A februárban indított EEA így már 150 taggal rendelkezik, köztük az ING, az Intel, a J.P. Morgan, a Mastercard, a National Bank of Canada, a Microsoft, illetve a frissen csatlakozott Cisco, vagy a Scotiabank.

A szövetség céljaként jelölte meg, hogy megfogalmazzák azokat az igényeket és funkciókat, amelyek a nagyvállalatok számára fontosak lehetnek az ethereummal kapcsolatban. A kormányzati modell és elszámoltathatóság, az átláthatóság és egyértelműség fokozása a nyílt forráskódú technológiák engedélyezési modelljében. Az EEA erőforrást biztosít arra, hogy a vállalatok megismerjék ezt az új technológiát, illetve konkrét ipari felhasználás kapcsán segít.

Pár napja indították el a technikai irányító bizottságot (TSC), amely az EnEth1.0 referenciaarchitektúrára összepontosít. Létrehoztak hét munkacsoportot is, ezek különböző megközelítésből a blockchain és az ipari szemléletmód összehangolását végzik, speciális ethereum-alapú technológiákat használnak és fejlesztenek több, vertikális piacot célozva meg. A TSC felügyeli a munkacsoportokat, áttekinti a technikai specifikációkat és a megírt kódokat.

Azóta történt

Előzmények