Közel ötvenmillió Microsoft-részvénytől vált meg a cég vezérigazgatója

A Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer a tulajdonában lévő részvényekből a múlt héten három egymást követő napon részletekben 49,3 millió darabot adott el, összesen 1,33 milliárd dollár értékben – jelentették a hírügynökségek az amerikai tőzsdefelügyeletnek (Securities and Exchange Commission – SEC) benyújtott jelentés alapján.

Steve Ballmer pénteken személyesen is megerősítette a tranzakciók tényét, indoklásként pedig azt hozta fel, hogy az eladással a saját befektetéseinek „pénzügyi diverzifikációját” támogatja, illetve segíteni kívánja az adótervezést még naptári év vége előtt. Hangsúlyozta azt is, hogy bizalma egyáltalán nem rendült meg a cégben, továbbra is „teljes mértékben elkötelezett” a Microsofttal kapcsolatban, a tőzsdei művelet személyes gazdasági lépésnek tekinthető.

Ballmernek az értékesítés előtt körülbelül 408 millió részvénye volt, és év végéig összesen 75 milliót szándékozik eladni. Jelen pillanatban 358,91 millió részvénnyel rendelkezik 9,62 milliárd dollár értékben, ez 4,2 százalékos tulajdonrészt jelent, s ezzel Bill Gates után a második legnagyobb tulajdonos.

Előzmények