A Microsoft beperelte a Motorolát az Android miatt

A Microsoft csütörtökön jelentette be, hogy beperelték a Motorolát, mivel úgy vélik: a gyártó több, Android operációs rendszert használó eszköze sérti a redmondi cég bizonyos szabadalmi jogait. A Microsoft mind a washingtoni kerületi bíróságon, mind Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságánál (ITC) megindította az eljárást.

A keresetek szerint a Motorola kilenc, az okostelefonok működéséhez nélkülözhetetlen Microsoft-szabadalmat sértett meg, például a szinkronizációs technológia, állapotjelző megoldások stb., példaként pedig a Droid 2 készüléket hozzák fel.

A Microsoft vezető jogásza, Horacio Gutierrez a közleményben kijelenti, hogy cége köteles megvédeni a nagy összegekért, hosszú idő alatt megalkotott fejlesztéseit, ezt várják tőlük a részvényeseik is, s ezen indokok alapján érvel részletesebben a hivatalos blogban is, amikor arra tér ki, hogy keményen fel kell lépni a szellemi tulajdonok megvédése érdekében.

A Motorola és az Androidot fejlesztő Google egyelőre nem kommentálta hivatalosan a történteket.

A szaksajtóban található értékelések többsége kitér arra, hogy a perek nyilvánvalóan nem függetlenek attól, hogy a Microsoft így is támogatni akarja saját új rendszerét, a Windows Phone 7-et, s azért a Motorola az egyik – talán első – célpont, mert a gyártó egyre inkább elfordul a microsoftos rendszerektől, egyre több az androidos termékük.Micrsoft Motorola Patent Suit

Azóta történt

Előzmények