Bevásároltak a magyar fotóoldalakból

A nemzetközi JupiterMedia Corporation divíziója, a JupiterImages vásárolta meg a HAAP Media Kft. és a Dream Interactive Kft. két online fotóügynökségének, a Stock.xchng és a Stockxpert.com oldalak tulajdonrészének 49,7 százalékát.

A 2001-ben indult Stock.xchng népszerűsége abban rejlik, hogy közel 200 ezer kategorizált fotót tartalmaz, látogatói pedig havonta mintegy 40 millió oldalt töltenek le világszerte. A weboldal rendkívül kelendő hirdetési felület lett, az Alexa szerint a világ 1500 leglátogatottabb oldala közé tartozik. A Stockxpert.com 2005-ben született meg, és szeptemberi indulása óta rendkívül gyors fejlődésen ment át, melynek eredményeként a weboldal jelentős szerepet tölt be a dinamikusan fejlődő „micropayment” stock (nyers, szabadon felhasználható) fotópiacon. A letölthető képekért mérettől függően 1-4 dollárt kell fizetni, melynek felét a felvételek készítői kapják.

A JupiterImages az aktív felvásárlásoknak köszönhetően már a világ harmadik legnagyobb online fotóügynöksége lett, előtte csak a Getty Images és a Corbis foglal helyet. A két magyar oldal tulajdonosai a JupiterImages tőkeinjekciója, fókuszált portfoliója és szakmai tapasztalata révén gyors fejlődést várnak az együttműködéstől.

Előzmények

  • Idén is lesz európai Fotóművészeti Díj

    Az Epson tavalyi nagy sikerű pályázata idén is várja a képzőművészettel, fotózással foglalkozó fiatalok alkotásait.

  • Digitális fotósuli a HP-tól

    Hasznos tanácsok és részletes útmutatók a HP weboldalán.