Bill Gates ma mutatja be a Microsoft új kommunikációs szoftvercsomagját


A Microsoft elnöke, Bill Gates ma jelenti be hivatalosan San Franciscóban, egy élő, webes adásban a cég új, egyesített kommunikációs csomagjának megjelenését, mely termékkel a vállalati szektort célozzák meg. (Az alapítványa ügyeivel foglalkozó Bill Gates fellépése némi meglepetésre adhat okot, mivel az utóbbi időben általában Steve Ballmer vezérigazgató vezeti a termékbemutatókat; feltehetően kiemelt fontosságúnak tekintik a kommunikációs csomag megjelenését. – Vagy talán most az asszony döntött? Ballmer ugyanis a napokban jelentette ki, hogy Bill és az ő kapcsolata olyan szoros, mintha testvérek, sőt, férj és feleség lennének…)

A csomagban többek között a Microsoft Office Communications Server 2007, az Office Communicator 2007 és a Microsoft Live Meeting találhatóak – ezek próbaváltozatait a Microsoft már korábban elérhetővé tette –, melyek a vállalkozások számára hang-, video- és azonnali üzenetküldő szolgáltatást kínálnak. A vállalat vezetőinek ígérete szerint az új szoftvereket igen könnyű lesz összehangolni a meglévő, hagyományos kommunikációs csatornákkal, nem szükséges felforgatni az eddig kialakított infrastruktúrát.

A Microsoft és a Nortel tavaly írt alá stratégiai együttműködési megállapodást, s a közös munka első komoly eredménye ez az üzleti szoftvercsomag.

Azóta történt

Előzmények