85 százalékot zuhant az egyik legnagyobb BNPL-cég értéke

Nagy erőkkel tört előre a BNPL-szektor és az európai Klarna fintech cég, most viszont hiába vont be még 800 millió dollár tőkét, az értéke mélyrepülésbe kezdett.

Az elmúlt két évben hatalmasat nőttek a BNPL szektorban induló cégek, amelyek rengeteg befektetőt és hatalmas tőkét is nyertek. Alapvetően a fogyasztók számára azonnali, fizetés nélküli vásárlást biztosítanak, a pénzt pedig később, több részletben kérik el.

Az európai Klarna most újabb 800 millió dollár tőkét vont be, azonban a szektor mélyrepülésbe kezdett, a svéd cég már nem ér 45,6 milliárd dollárt, mint egy évvel korábban. A Klarna megerősítette, hogy a mostani befektetéskor már csak 6,7 milliárd dollárra értékelték a céget, vagyis egy év alatt 85 százalékot zuhant az értéke.

Szakemberek szerint ez tisztán a befektetők elfordulásának köszönhető, ugyanis a Klarna üzletileg és népszerűségben erősebb, mint valaha. Az érintettek abban bíznak, hogy a befektetők majd kijönnek a bunkerből, és a BNPL-cégek megkapják a „megérdemelt” figyelmet.

Azóta történt

Előzmények