A Broadcom szerint az EU rábólinthat a VMware felvásárlására

A Broadcom azt mondja, semmi akadálya annak, hogy az EU gyorsan zöld utat adjon a 61 milliárd dolláros üzletnek.

Az amerikai Broadcom jól értesült források szerint azt kéri majd az EU-tól, hogy annak trösztellenes hatósága gyorsan hagyja jóvá a VMware 61 milliárd dolláros felvásárlását – ugyanis az Amazon, a Microsoft és a Google is komoly versenyt generál a cégnek.

A májusban bejelentett felvásárlás a második idei legnagyobbnak mondható, egyben a Broadcom számára komoly lépés egy új piac felé.

A hatóságok ugyanakkor nem nézik jól szemmel az ilyen nagy bevásárlásokat, alapvetően a kisebbek bekebelezésétől (majd bezárásától) és a verseny csökkenésétől tartanak.

Állítólag a Broadcom azzal érvel az EU-nak, hogy az üzlet még nagyobb versenyt hoz a felhős piacon, ezért nem kell a 4 hónapos, második körös vizsgálatot elkezdeni az EU-ban. Ehhez a Broadcom szerint eleve súlyos aggályoknak kellene felmerülni verseny terén, ők pedig meg tudják mutatni, hogy ilyen kockázatról szó sincs.

A belsős források szerint az utóbbi években folyamatosan nőtt a versenyszerű nyomás a VMware irányába, utalva az Amazonra, a Microsoftra és a Google-re.

Azóta történt

Előzmények