Az EU tudni akarja, hogy a Microsoft gátolja-e riválisait az Activision kapcsán

Arra kíváncsiak, hogy amennyiben zöld utat kap az Activision felvásárlása, azt követően gátolja-e majd a riválisait a Microsoft.

Nem titok, hogy sok trösztellenes hatóság vizsgálja már az Activision Blizzard Microsoft általi felvásárlását – a Reuters forrásai szerint az EU trösztellenes hatósága már a játékfejlesztőket is faggatja, és arra kíváncsi, hogy amennyiben zöld utat kap az üzlet, blokkolja-e a riválisok hozzáférését a népszerű címekhez a Microsoft.

A 69 milliárd dolláros felvásárlás kapcsán november 8-ra hoznak előzetes döntést, de arra is kíváncsiak, hogy az amerikai óriás versenyelőnybe-e kerül-e a rengeteg felhasználói adat miatt fejlesztés, kiadás és terjesztés, továbbá a Windows rendszer vagy a felhős streaming kapcsán. Nagyjából 100 kérdést tettek fel az érintett szereplőknek.

A játékipar eddigi legnagyobb felvásárlásával a Microsoft a Tencent és a Sony még komolyabb riválisa lenne, de ehhez nem csak a brit hatóságoknak kell az üzletre bólintaniuk, hanem az EU előzetes döntése után egy 4 hónapos EB-vizsgálaton át kell mennie a dolognak.

Azóta történt

Előzmények