5000 EV-vel indult Európa felé a BYD hajója

Elindította a BYD az első charterhajóját Európa felé, ezen 5000 EV kapott helyet.

A Xinhua kínai, állami média tájékoztatása szerint még hétfőn indította útjára a BYD az első saját charterhajóját, amely Európa felé vette az irányt, 5000 EV-vel.

A BYD mellett a Chery Automobile és a SAIC Motor is egyre több foglalást ad le ilyen hajókra, hogy lefaragják a növekvő szállítási költségeket az exportterjeszkedések során.

A BYD Explorer No.1 holland és német kikötőkbe viszi az autókat. A hajót a Yantai CIMC Raffles Shipyard építette a Zodiac Maritime számára, ami egy londoni központú, nemzetközi cég, izraeli tulajdonban.

Kína tavaly 5,2 millió járművet exportált, a becslések szerint ezzel a világ legnagyobbja lett, Japánt is megelőzve. A BYD tavaly még csak 243 ezer autót exportált, a legnagyobb piacai akkor Ausztrália, Brazília és Izrael voltak.

A BYD a napokban egyébként bemutatta a Xuanji okosautó-rendszerét, amely a riválisokhoz felzárkózva olyan funkciókat kínál, mint automatizált parkolás vagy hangfelismerés. A gyártó befejezi továbbá a pouch-típusú akkumulátorok gyártását: ezek hiába vannak ott a legkeresettebb hibridjeiben, az időtállósággal gondok vannak, és az akkuk szivároghatnak a jól értesült források szerint.

Azóta történt

Előzmények