Csatlakozott a MISZ a Hatéves Tervhez

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és dr. Pakucs János a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) elnöke tegnap együttműködési megállapodást írt alá arról, hogy az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a Magyar Innovációs Szövetség bevonásával készíti el a 2007-2013 tervezési időszakra vonatkozó modernizáció operatív programját.

A minisztérium e célból korábban már egyesítette erőit több hazai államigazgatási intézménnyel (Belügyminisztérium, Igazságügyminisztérium, Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, Környezetvédelmi Minisztérium, Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium), köztestületekkel (Magyar Tudományos Akadémia), valamint a tervezési folyamatba való bekapcsolódásra kérte fel az Informatikai Vállalkozások Szövetségét, az Informatikai Érdekegyeztető Fórumot és a Magyar Tartalomipari Szövetséget.

A jelenleg kialakítás alatt álló Információs Társadalom Kiteljesítése Operatív Program célja a hazai tudástársadalom infrastrukturális és humánfeltételeinek megteremtése, a 21. század közszolgáltatásainak kiépítése, a kutatás-fejlesztés és innováció legígéretesebb területeinek támogatása. A tervezési folyamatban a Magyar Innovációs Szövetség feladata lesz, hogy segítséget nyújtson az innováció hazai folyamatát befolyásoló lehetőségek és veszélyek feltérképezésében, a lehetséges stratégiák megfogalmazásában, valamint az állami szerepvállalás, a központi intézkedések megalapozásában.

Azóta történt

Előzmények