Dell: jönnek a kelet-európai notebookok

Tegnap elkészült az első noteszgép a Dell második európai, a lengyelországi Łódź közelében felépített gyáregységében. A 200 millió eurós beruházással felhúzott, 35 000 négyzetméteres üzemben – amelyért annak idején több kelet-európai ország, köztük Magyarország és Szlovákia is versengett – most a Latitude és Inspiron notebookok összeszerelése folyik, de a tervek szerint később asztali számítógépek és a szerverek is készülnek majd itt. A közép- és kelet-európai ügyfelek mellett innen szolgálják ki a skandináv megrendelőket is.

„Ügyfeleink mostantól olyan prémium kategóriás gépekkel is találkozhatnak, amelyen az a felirat áll: Made in Poland. Azzal, hogy az üzemet Közép-Európába helyeztük, sokkal közelebb kerülünk ügyfeleinkhez a közép- és kelet-európai növekvő piacokon. A közelség pedig azt jelenti, hogy hamarabb tudjuk nekik szállítani a termékeket” – mondta a gyáravató kapcsán Nicky Hartery, a Dell EMEA régióért felelős alelnöke.

A łódźi üzem – amely alig egy év alatt készült el – a Dell második európai gyáregysége, a másik az írországi Limerickben működik. Egyelőre 400 főt foglalkoztat, de a dolgozói létszámot már januárra 1100-ra tervezik növelni, hosszabb távon pedig 3000 alkalmazottnak adhat munkát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények