Elégedett a Sun magyar leányvállalata

Jó pénzügyi évet zárt a Sun magyarországi leányvállalata: az előző évhez képest 13 százalékkal nőtt az árbevétel és 30 százalékkal a profit. A cég bevételének 30 százaléka a pénzügyi szektor megrendeléseiből származott, s egyben ez a szektor mutatta a legerősebb növekedést is az egyes ágazatok között (közel 30 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest). A teljes forgalmon belül a távközlési piacról származó bevételek aránya a pénzügyi szektorhoz hasonló mértékben meghatározó volt.

„Az elkövetkező pénzügyi évben a Sun számára jelentős növekedési lehetőséget jelentenek a feldolgozóipari és a közműszektorok, valamint a kormányzati terület ismételt erősödésére számítunk. A vállalat árbevételét illetően a tároló- és a szoftverágazatoktól várunk dinamikus növekedést. Ezen a területen a Sun hagyományosan erős pozícióban van, a hazai piacon elsőként bír már lezárt, működő tárolómegoldásokra épülő referenciákkal” – nyilatkozta Hernádi József, a Sun Magyarország Kft. nemrég kinevezett ügyvezető igazgatója. „Nagy várakozással tekintünk az új sunos gépcsalád, a T2-es processzorra épülő rendszerek érkezése elé, valamint sokat várunk a tavalyi évben megkötött Sun–Intel megállapodás jegyében elkészülő Intel-alapú rendszerektől is” – tette hozzá.

Az ügyvezető elmondta még, hogy tervbe van véve egy 15-20 fős kompetenciaközpont kiépítése is – erről a végleges döntés ősszel várható. Ha megvalósul, a központ alkalmazottai elsősorban európai szoftverprojekteken dolgoznak majd.

A Sun Microsystems Kft.-nél vezetői exodus zajlik, miután a korábbi ügyvezetőt, Hegedüs Gábort elcsábította a HP Magyarország. Legutóbb Mohai Gábor üzletág-igazgató igazolt át Hegedüs új vállalatához, követve a nem sokkal korábban távozó államigazgatási üzletágvezető Szkurka János és a marketingfőnök Kristóf Judit példáját.

Azóta történt

Előzmények