Magához tért a Sun

Nyereséggel zárta negyedik üzleti negyedévét a Sun Microsystems – derül ki a vállalat tegnap kiadott jelentéséből. Az árbevétel – szinkronban a Wall Street prognózisával – 3,84 milliárd dollár volt a június 30-án véget ért trimeszterben, a nyereség pedig 329 millió dollárra kúszott fel. Egy évvel korábban 301 millió dolláros veszteséget könyvelt el a cég.

A világ harmadik legnagyobb szervergyártója a tavalyi második üzleti negyedévben fordított szerencséjén és lett ismét nyereséges, miután öt egymást követő negyedévet zárt mínusszal. Az elemzők szerint a kedvező fordulathoz hozzájárult az x86-os – AMD és Intel processzorokra épülő – kiszolgálók felé történt nyitás és a tavaly bejelentett 5000 fős leépítés is. Most további kedvező hír volt, hogy az üzemi nyereséghányad 8,5 százalék volt, amely már megközelíti a 2009-es pénzügyi évre tervezett legalább 10 százalékos marzscélkitűzést.

A Sun termékek – szerverek, adattárolók és szoftverek – értékesítéséből származó árbevétel a negyedév során 1,3 százalékkal, 2,49 milliárd dollárra csökkent, főként a hardverek és az adattárolók iránti vártnál gyengébb kereslet miatt. Ezt azonban kompenzálta, hogy a szolgáltatásokból több, az egy évvel korábbi 1,3 milliárd után 1,34 milliárd dollár folyt be.

Azóta történt

Előzmények