A Time és a Financial Times szerint is Elon Musk az év embere

A Financial Times interjút is készített a világ leggazdagabb emberével, aki közölte: sokáig bolondnak és csalónak nézte őt az autóipar.

Követte a Time magazin példáját a Financial Times, így mindkét neves lap úgy döntött, hogy Elon Musk náluk „az év embere” – részben azért a munkájáért, amit az elektromos autós piac átalakításáért tett.

A messze legértékesebbé vált amerikai autógyártó, a Tesla rengeteg fiatal fogyasztót és régi autógyártót terelt az elektromos járművek felé. A Financial Times emiatt interjút is készített Muskkal, a lap szerkesztője pedig elismerte Musk munkáját, amely megmutatta, hogy az elektromos autók „leválthatják a benzines autókat”, továbbá az iparág egyik forradalmárának is nevezte őt.


[+]

Musk az interjú során elmondta, hogy nagyon hosszú ideig az autóipar alapvetően őt és a Teslát és bolondnak és csalónak tartotta. Musk szerint mind azt mondták, hogy az elektromos autók nem működnének, nem lesz elegendő a hatótáv és a teljesítmény, és ha mégis, senki nem venne ilyesmit.

A világ leggazdagabb embere alá nem csak az 1000 milliárd dollár körüli cégértékkel bíró Tesla tartozik, hanem a SpaceX és a The Boring Company, valamint a Neuralink is.


[+]

Musk az utóbbi néhány hét során közel 13 milliárd dollár értékben adott el Tesla-részvényeket. Az amerikai szenátus demokrata politikusai folyamatosan követelik a milliárdosok komolyabb adóztatását, ugyanis állításuk szerint a vagyonuk döntő többségét részvényekben és hasonló eszközökben tartják. Elizabeth Warren szenátor a héten a Time magazin „díjazása” után azt írta a Twitterre, hogy Musknak ideje lenne adókat fizetnie, és abbahagynia a mindenki máson való potyázást. A több mint 66 millió Twitter-követővel rendelkező Musk egyből reagált: szerinte ha a szenátor kinyitná a szemeit 2 másodpercre, akkor rájönne, hogy ő több adót fizet idén, mint bármelyik amerikai a történelemben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények