Elon Musk szerint most jön a Rivian igazi próbája

Musk szerint százszámra indulnak az autós startupok, de a Tesla az egyetlen amerikai autógyártó, amelyik magas gyártási mennyiséget és pozitív cash flowt ért el az elmúlt 100 évben.

Az Amazon-hátszéllel rendelkező Rivian nemrég lépett a tőzsdére, 2021 legnagyobb IPO-ját produkálva pedig rögtön több mint 100 milliárd dolláros piaci értéke lett.

Ezzel a Teslát leszámítva minden más amerikai autógyártót megelőzött, még a Fordot és a GM-et is. Mindez sokakban sok kérdést vetett fel, Elon Musk is hozzászólt még akkor a témához.

Musk szerint a Rivian számára most jön csak az igazi próba, konkrét az, hogy sikerül-e magas termelésre kapcsolni, pozitív cash flow mellett.

Musk kijelentette: százszámra jöttek létre autós startupok, de a Tesla az egyetlen amerikai autógyártó, amelyik az elmúlt 100 évben magas termelési mennyiséget és pozitív cash flowt ért el. Reméli, hogy ez a Riviannak is összejön.

A Rivian csak nemrég kezdte el értékesíteni az első járműveit. Ennek kapcsán Musk megjegyezte, hogy a Tesla a Roadstert már több mint 2 éve árusította, továbbá a Model S kiadásáról beszélt, amikor bő egy évtizede tőzsdére lépett. Azóta már nagyjából 500 ezer autót gyártanak évente, a múlt hónapban a cég piaci értéke pedig átlépte az 1 billió dollárt (bár Musk legutóbbi tweetjeinek hatására most 1 billió dollár alá esett az érték).

Azóta történt

Előzmények