Hackerképzés indul a Nemzetvédelmi Egyetemen

2010 szeptemberétől a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem oktatási tematikájában is megjelenik az etikushacker-képzés. Az EC-Council hazai képviselőjével, a NetAcademia Oktatóközponttal kötött együttműködés értelmében az intézmény hallgatói is hivatalos Ethical Hacking képzésen vehetnek részt, majd szerezhetnek Certified Ethical Hacker minősítést.

A megállapodásnak köszönhetően a Budapesti Műszaki Egyetem diákjai után ősztől a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tiszti és polgári hallgatói is tanulhatnak egyetemi keretek között etikus hackelést. A képzéssel kapcsolatos feladatokat az egyetem részéről a ZMNE Bolyai János Katonai Műszaki Kar végzi, a szervezés mögött is ez a kar áll. Az egyetem oktatóinak szakmai felkészítését a NetAacademia Oktatóközpont végzi.

„A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem számára ez az együttműködés alapvető fontosságú, hiszen az etikus hackelés szervesen illeszkedik a modern védelmi ismeretek tárházába. Ezen ismeretek szükségesek ahhoz, hogy elmondhassuk, képzéseink nemcsak a hagyományos, de a 21. század fenyegetéseire is választ adnak. Emellett a legfejlettebb technológiai ismeretek oktatása hallgatóink további pályafutása szempontjából is kedvező, akár állami, akár civil területen helyezkednek el” – mondta Dr. Sipos Jenő okleveles mérnök ezredes, a ZMNE BJKMK dékánja.

Az intézmény és a NetAcademia közös terveiben olyan további specializálási területek oktatása is szerepel, mint Security Analyst és Forensic Investigator. Ez utóbbiak egyetemi oktatásának elindítása a jövő év folyamán várható.

Azóta történt

Előzmények