Ezer új dolgozót vesz fel a Jabil Circuit Magyarország

A Jabil Circuit Magyarország az év eleje óta közel háromezer fővel növelte alkalmazottainak számát tiszaújvárosi gyárában, és a nyár végéig további ezer fő felvételét tervezi – közölte ma a floridai központú elektronikai gyártó hazai leányvállalata. A nagyarányú létszámnövekedés oka, hogy jelentősen megnövekedett a rendelési állomány, új termékek gyártásába kezdett a vállalat, elsősorban a mobiltelefon-üzletágon belül. Több új termék európai piaci terjesztését a tiszaújvárosi gyár biztosítja. Az idei nagy létszámbővülés miatt a cég tavasszal új gyáregységet létesített, melyet rekordgyorsasággal, néhány hét alatt alakítottak ki.

A Jabil Circuit meghatározó szerepet játszik az észak- és kelet-magyarországi régió foglalkoztatásában, hiszen a környező nagyvárosokból is sok munkavállaló utazik a dolgozói autóbuszokkal a tiszaújvárosi gyárba. A vállalat a gyártósori munkások mellett nagyszámú diplomást is foglalkoztat, és jelenleg 200 angolul beszélő diplomás szakembert – főleg mérnököket – keres különböző területeken.

Előzmények

  • Megduplázza a dolgozók fizetését a Foxconn

    Bár a gyártócég szerint nem a munkakörülményekkel és a fizetésekkel van probléma, jelentős mértékű béremelést hajtanak végre a kínai üzemekben.