A metaverzum felé fordultak a Z generációs befektetők

A jelentések szerint a fiatal befektetőket már nem a mémrészvények érdeklik igazán, hanem az elektromos autók és a metaverzum.

Az Apex Fintech Solutions legutóbbi jelentése szerint a fiatal befektetők körében már nem annyira felkapottal az úgynevezett mémrészvények, mint tavaly.

A Z generáció figyelme állítólag az olyan cégek felé fordult, amelyek elektromos autókkal és a metaverzummal foglalkoznak. Az 1996 után született, Z generációs befektetők kedvenc részvénye állítólag a Tesla nevéhez kötődik.

Az érintett befektetők 100-as toplistáján így a korábbi első AMC Entertainment a 3. helyre csúszott, a GameStop pedig a 11. pozícióba. A kevésbé ismert mémrészvények, mint Wish tulajdonosa, a ContextLogic az 56. helyre esett vissza, az Ocugen a 91. helyre.

Az autós cégek közül 44. a Rivian, 8. a Nio és 19. a Ford. 12. helyen áll a Meta, míg 36. a Roblox. Az Apex várakozásai szerint amint egyre több olyan cég megy tőzsdére, amelynek köze van az NFT-khez, várhatóan ebbe a top 100-as listába is bekerülnek.

A jelentés kitért arra is, hogy a fiatal befektetők körében a fizetési cégek is népszerűek, a PayPal például 19., míg a Block a 25. helyen áll.

Azóta történt

Előzmények