Folytatódik a Dell leépítési akciója

Napokon belül bezárja az Egyesült Államokban található saját boltjait a Dell, közölte a minap szóvivője útján az amerikai PC-gyártó. Az intézkedés összesen 140, jórészt bevásárlóközpontokban található boltot és standot érint. A vállalat szerint a szaküzletekre nincs többé szükség, a vevőknek ugyanis számos más lehetőségük adódik arra, hogy Dell termékeket vásároljanak, vagy azokkal kézközelből megismerkedjenek.

A Dell Direct Store kezdeményezése hat évvel ezelőtt indult éppen azzal a céllal, hogy az addig jól bevált direkt értékesítési modellt kiegészítse, így a vásárlók közelebbről is megismerkedhettek a vállalat termékeivel, emellett természetesen továbbra is elsősorban az internetes és telefonos megrendelésekre épített a cég. A Dell az elmúlt fél évben sikerrel terjesztette ki jelenlétét a retail csatornában, így a vásárlók már a nagyobb elektronikai áruházláncok (Best Buy, Wal-Mart, Staples) polcain is találkozhatnak a gyártó számítógépeivel – a közlemény szerint ezért nem szükséges többé fenntartani az amerikai szakbolthálózatot.

A cég azt nem közölte, hogy pontosan milyen mértékű megtakarítást vár az üzlethálózat felszámolásából, mint ahogy azt sem tudni, hogy hány ember munkája szűnik meg ezzel, arra ugyanakkor ígéretet tettek, hogy az érintett alkalmazottak újbóli elhelyezkedéséhez segítséget nyújtanak. A Dell más régiókban működő szaküzletei nem zárnak be, így továbbra is várja a vásárlókat Magyarország, és a közép-kelet-európai régió első Dell szaküzlete, mely tavaly nyáron nyitotta meg a kapuit a budapesti West End City Centerben.

A vállalat az amerikai bolthálózat bezárása mellett Kanadában is leépítést tervez. Itt az Edmontonban működő call centert zárják be, mely a második negyedévben nagyjából kilencszáz ember elbocsátásával jár majd. A Dell ezzel együtt lemondott az Ottawában tervezett, második központ felállításáról. Az intézkedés része annak az átfogó leépítési csomagnak, melyet tavaly májusban jelentett be a PC-gyártó, és amelynek célja a munkaerő tíz százalékos csökkentése. Ez nagyjából 8800 munkahely megszűnését jelenti.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények