Számít a kkv-szektorra az SAP

Világszerte körülbelül 10 000 ügyfél használja a néhány száz millió és pár milliárd forint közötti éves árbevételű vállalatoknak szánt, 2003-ban bevezetett ügyviteli rendszert, az SAP Business One-t – közölte nemrég a fejlesztő SAP AG. Hazánkban a szoftvercsomagot 2004 novembere óta lehet megvásárolni, és azóta több mint kétszáz kkv választotta.

Mivel a magyarországi kisvállalatoknak nyugat-európai versenytársaikkal összehasonlítva jelentősen rövidebb idő állt rendelkezésére az organikus fejlődésre, így folyamataikat is rövidebb időn belül kellett kialakítaniuk – véli a szoftvercég. Ez előnyként jelentkezik a versenyben, hiszen a hazai kkv-k – szemben külföldi versenytársaikkal – rugalmasabban képesek reagálni a piac igényeinek változásaira. Az SAP szerint a magyar kkv-k számára – főként az EU-csatlakozás óta – a versenyképesség megőrzésének egyik eszköze az integrált vállalatirányítási rendszer, amely segíti őket abban, hogy áttekintsék vállalati folyamataikat, és azokat szükség esetén átalakítva, racionalizálva működhessenek hatékonyabban.

A 10-100 főt foglalkoztató kisvállalatok számára kifejlesztett SAP Business One több mint 40 országspecifikus verzióban érhető el az SAP 1200, értékesítésre, bevezetésre és karbantartásra szakosodott partnerénél. Magyarországon ma 26 partner foglakozik az SAP Business One értékesítésével. „Kevesebb mint két év alatt jutottunk el odáig, hogy ma már több, mint 200 cég használja a SAP Business One-t Magyarországon . Ez egyértelműen mutatja, hogy ma Magyarországon a kis- és közepes vállalatok részéről igény van arra, hogy folyamataikat egységesen, strukturált formában tudják kezelni, hiszen ez versenyképességük záloga” – mondta Veres Zsolt, az SAP regionális kis- és középvállalati értékesítési igazgatója.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

Előzmények