Nem lesz francia óriáskihívója a Netflixnek

Mégsem lesz francia tévéóriás, amely kihívná a Netflixet, mint streaminghatalmat.

Bár a streamingpiac utóbbi hónapokban látott trendjeiből egyértelműen kirajzolódott, hogy a szektor már eléggé telített, sőt, talán feleslegesen zsúfolt is, a franciák is szerettek volna egy nagy szeletet belőle azzal, hogy az M6 Group és a TF1 egyesülésével létrehoznak egy tévéóriást, ami a Netflix közvetlen riválisa lett volna.

A tervek most összeomlottak, a héten ugyanis közölték, elmarad a várt egyesülés a két legnagyobb, privát tulajdonban lévő francia műsorszóró között. A közlemény szerint a francia trösztellenes hatóságokon nem ment volna át az üzlet.

Az egyesülést azért találték ki, mert sok más műsorsugárzóhoz hasonlóan ez a két nagy cég sem tud versenyképes maradni a globális streamingplatformok árnyékában. A nehézségekre egyesülésben látták a megoldást.

Sok szakembert lehangolt, hogy nem sikerült új francia médiabajnokot teremteni, ez pedig az érintettek tőzsdei értékének zuhanásán is meglátszott.

A szakemberek úgy vélik, a reklámokkal tarkított Netflix- és Disney+-csomagok is a többi műsorszóró reklámpiacának kárára indulnak majd be, ráadásul az európai recessziós félelmek kifejezetten nem kímélik a médiaszektort, befektetői szempontból sem.

Azóta történt

Előzmények