Google Aura Project

A Google nagy erőkkel dolgozik az Aura Projekten, ami nem keverendő össze a moduláris telefont fejlesztő részleggel. Hogy hangzik? Jobban, mintha azt mondanánk, hogy folytatják a Glass fejlesztését? A keresőóriásnál mindenesetre úgy látták, ideje új nevet választani. Közben vadásszák az Amazon hardverfejlesztőit is, a Lab126 csapatától legalább hárman már biztosan csatlakoztak, de a Business Insider információi szerint sokkal több ajánlatot tett a vállalat a konkurens alkalmazottainak.

A viselhető eszközökkel foglalkozó Project Aura valamikor júniusban startolhatott el, nagyon keveset tudni róla, a témára rálátó forrásoktól azt lehetett eddig megtudni, hogy nem az Alphabet égisze alatt, önálló cégként dolgoznak, hanem a Google fennhatósága alá tartoznak, miközben az sem lett volna elképzelhetetlen, hogy a Tony Fadell vezette Nest alá tagozódjanak be. Fadellnek mindenesetre továbbra is jelentős befolyása lesz a projektre.

Erős kritikák érték a Google Glasst

Akikről már biztosan tudni, hogy az Amazontól a Google csapatához igazoltak: Dima Svetlov, aki korábban az Amazon TV stickjén dolgozott, Amir Frenke, illetve Tina Chen, aki augusztusban hagyta ott a Lab126-et. A Google nem kommentálta az értesüléseket.

A Google Glasst az IT café is tesztelte, illetve írtunk az adatvédelmi problémákról is. A vállalat végül idén  felfüggesztette a végfelhasználói értékesítését az 1500 dolláros szemüvegnek, és az üzleti felhasználásra kezdett fókuszálni. A logisztikában ugyanis hasznát veszik az ilyen típusú eszközöknek, de az orvosok is szeretik.

Azóta történt

Előzmények