Házkutatás a Google dél-koreai irodájában

Több hírügynökség is tudósított arról, hogy Dél-Koreában a szöuli rendőrség házkutatást tartott kedden a Google helyi irodájában, mivel felmerült az a gyanú, hogy a cég mobilos hirdetésekkel foglalkozó részlege, a tavaly 750 millió dollárért felvásárolt AdMob illegálisan, a felhasználók beleegyezése nélkül gyűjtött a földrajzi helyzetre vonatkozó adatokat az ügyfelekről. Jang Byung-duk, a szöuli városi rendőrség kiberbűnözési ügyekkel foglalkozó osztályának vezetője kijelentette, hogy megalapozott a gyanújuk a tekintetben, hogy az AdMob a személyes adatokat úgy gyűjtötte, hogy ehhez az ország távközlési hatóságának jóváhagyásával nem rendelkeztek. Dél-Koreában egyébként még folyik vizsgálat a Street View kapcsán is: ahogy a világ több országában, itt is azt nézik meg, hogy virtuális sétákhoz adatokat gyűjtő autók vajon milyen egyéb információkat szedtek össze.

A rendőrség a Google elleni akcióval párhuzamosan egy helyi cég, a Daum Communications székhelyén is vizsgálatot tartott, hasonló okokból.

A Google megerősítette a házkutatás tényét, és közölték azt is, hogy a vállalat együttműködött a vizsgálat során a rendőrséggel.

Azóta történt

Előzmények