Már használható a megújult Gmail

Két héttel ezelőtt egy állítólag „véletlenül” kiszivárgott videóra alapozva az IT café is beszámolt arról, hogy a Google jelentős újításokat vezet be levelezőszolgáltatásában, a Gmailben. Akkor a következő hetekre ígérték az indulást, és tegnap a hivatalos blogban be is jelentették, hogy a megújított program már használható.

Az arcfelvarrásról már a nyáron beszámoltak a fejlesztők, azóta lehet tudni, hogy a megjelenést illetően bőségesen akadnak majd újdonságok. Ezek közül talán a két leglényegesebb: új, HD-minőségű témák jelentek meg, illetve a Gmail felülete, az egységek elrendezési módja mostantól automatikusan alkalmazkodik a képernyő, a kijelző méretéhez, alakjához – ez utóbbi tulajdonság természetesen kézzel is beállítható.

A különféle kommunikációs csatornák egységes keretbe foglalását jelzi, hogy mostantól a beszélgetések az e-mailekkel együtt, integrálva jelennek meg – a felületen profilképek segítik a tájékozódást.

Kényelmesebb használatot tesz lehetővé, hogy a navigációs panel testre szabhatóbbá vált, emellett a komfortosságot növeli a keresési, szűrési lehetőségek kibővítése is.

A bejelentkező felhasználók egyelőre még a régi felületre érkeznek, de a képernyő jobb alsó sarkában már szerepel a váltás lehetősége, illetve linkek, melyeket követve részletesen megismerhetjük a megújult programot.

Azóta történt

Előzmények