A terelés okát is felfedi hétfőtől a Google Maps

Az Emlékezet Napjára (Memorial Day) készülve a Google Maps blogon jelent meg új bejegyzés, ami a tavalyi ünnepi keresések alapján javasol útvonalat és célállomásokat az amerikaiaknak, azonban egy másik funkciót is említ, ami igazán hasznosnak tűnik.

Jövőhét hétfőtől kezdve a Google térképei nem csak dinamikusan, a forgalmi adatok alapján tervezi (illetve tervezi újra) az útvonalat, azt is elárulja, miért éppen arra vinne. Például azért, mert az a leggyorsabb, vagy azért, mert baleset történt az eredeti nyomvonalon, vagy éppen felújítás miatt lassú a forgalom.

Megnyugtató lehet tudni például, hogy nem a tervezőszoftver bolondult meg, hanem tényleg valami baj van az eredeti, vagy a legrövidebbnek gondolt szakaszon. Mióta a keresőóriás felvásárolta a Waze-t, azóta sokat javult az útvonaltervező, de ez az apró funkció mindeddig hiányzott. Arról sajnos nincs információ a bejegyzésben, hogy globális bevezetésről, vagy csak az Egyesült Államok számára készült pilotról van szó.

Azóta történt

Előzmények

  • A Google már megint kitalált valamit

    Az egyik böngésző csipog, a hallótávolságon belül lévő többi eszköz pedig megérti, és már nyithatjuk is a megosztott hivatkozást.

  • 10 hetet kapott a Google Brüsszeltől

    Az EB azt gyanítja, visszaélnek a keresőpiacon kialakult erőfölényükkel és saját szolgáltatásait hozzák helyzetbe.

  • Pac-Man a Google Maps-re költözött

    Mindenféle böngészőben játszható, a gyanútlanul pontokat gyűjtő figurát pedig könnyedén bekerítik az utcán rohangáló szellemek.

  • Drága a benzin? Google Maps!

    Sokan szeretnek vezetni idegen utakon, de vannak helyek, ahova nem juthatunk el ésszerű keretek között. Egy szabadúszó programozó a fanatikusoknak segítene.