Google-Microsoft párbaj első vérig

Az elmúlt napokban a vállalatok többmenetes vitát folytattak arról, hogy a Google térképes alkalmazása a Windows Phone mobil OS-en Internet Explorert használók számára nem volt elérhető, ugyanis a rendszer a Google Térképre való belépéskor átirányította őket a Google főoldalára.

A Microsoft mindezt összekapcsolta az FTC számukra kedvezőtlen döntésével, és arra igyekeztek rámutatni, hogy itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a Google a versenytársak kárára visszaél piaci erőfölényével.

A pénteken indult csörtében a Google tagadta a Microsoft vádjait, ám magyarázkodásuk sokakat nem elégített ki, ugyanis néhány nap alatt többször is megváltoztatták álláspontjukat. Először azt közölték, hogy a térképes alkalmazás azért nem fut az érintett Internet Explorerben, mivel az nem WebKit-alapú (a Microsoft erre közölte, hogy a Windows Phone-ban és a Windows 8-ban ugyanaz a renderelő motor van, és az utóbbi esetében nincs gond).

Majd nem sokkal később azt jelentették be a Google-nál, hogy azért irányítják át a felhasználókat, mivel a Microsoft böngészője inkompatibilis az alkalmazással, de hamarosan újra működni fog. Végül tegnap hivatalos közleményben jelezték, hogy a mobilos böngészők tesztelése bevett eljárás náluk, és mivel elégedetlenek voltak az Internet Explorer és a Térkép együttműködésével, ezért a felhasználók védelme érdekében döntöttek az átirányítás mellett. Ám, szól a közlemény, azóta mind a Google, mind a Microsoft lépéseket tett a problémák orvoslása érdekében, ezért a felhasználók most már újra használhatják az alkalmazást a Windows Phone-t futtató készülékeken az Internet Explorerben.

Azóta történt

Előzmények