A GTS lezárta az Interware felvásárlását

A GTS Central Europe, a GTS Hungary anyavállalata lezárta az Interware felvásárlását, és a következő három hónapban 150 millió forintot fordít az akvizícióval birtokába került budapesti, Victor Hugo utcai adatközpont bővítésére – közölte ma a régiós távközlési cég. Az ügyletnek köszönhetően a GTS Hungary az egyik legjelentősebb hazai adatközponti szolgáltatóvá válik Magyarországon.

A GTS Central Europe idén június 10-én írt alá szerződést az Interware 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról, a felek a megállapodás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra. A tranzakció október 1-jén a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyása mellett zárult le.

Ezt követően a GTS Central Europe az Interware-t beolvasztja magyarországi leányvállalatába. A két cég egyesülése után a GTS Hungary teljes éves árbevétele várhatóan meghaladja majd a 17 milliárd forintot (62 millió eurót), adatközpontjainak összterülete pedig több mint 1600 négyzetméterre nő. De a csoport még az idén további fejlesztésekbe fog. A felvásárlással birtokába került budapesti, Victor Hugo utcai adatközpontban egy új szervertermet alakít ki, és ezzel párhuzamosan az energiaellátást is bővíti. A beruházás értéke több mint 150 millió forint.

Az Interware akvizíciója összhangban áll a GTS csoport azon törekvésével, hogy a közép-európai adatközponti szolgáltatások piacának meghatározó szereplőjévé váljon. A vállalat jelenleg tíz adatközpontot működtet Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon és Romániában, ezek több mint 8 ezer négyzetméter összterületen 10 ezernél is több szerver kiszolgálására alkalmasak.

Azóta történt

Előzmények