A GTS Central Europe felvásárolja az Interware-t

A GTS Central Europe (GTS), a GTS-Datanet anyavállalata ma bejelentette, hogy felvásárolja az Interware Zrt.-t, a hazai adatközponti szolgáltatások piacának egyik jelentős szereplőjét. Az ügylet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyásától függ, és várhatóan 2010 harmadik negyedévének végéig zárul majd le. A felek a megállapodás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Az Interware a magyar alternatív távközlési piac egyik jelentős szereplője, amely szerverhoszting-, kollokációs, internet- és vezetékestelefon-szolgáltatásokat kínál elsősorban üzleti ügyfelek számára. A cég két adatközpontot működtet Budapest belvárosában, összesen 1075 négyzetméteren, ahol 3300 szervert szolgál ki. Ügyfeleinek többsége a gyáriparból, a közszférából, a médiaiparból és infokommunikációs szektorból kerül ki.

Az Interware akvizíciója, amely közvetlenül a romániai Datek távközlési szolgáltató felvásárlását követi, illeszkedik a GTS csoport azon törekvésébe, hogy a közép-európai üzleti és nagykereskedelmi távközlési piac meghatározó szereplőjévé váljon. Az ügylet révén a GTS hazai leányvállalata az egyik vezető kollokációs és szerverhoszting-szolgáltatóvá lép elő Magyarországon: a cég a már meglévő budaörsi szervertermeivel együtt 1490 négyzetméternyi adatközponti területet kínál ügyfeleinek.

Az adatközponti szolgáltatások iránti egyre növekvő igényt látva a GTS csoport 2010 márciusában jelentette be terjeszkedési terveit a közép-európai régió e szegmensében. A vállalat jelenleg hét adatközpontot működtet Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon és Romániában, amelyek összterülete eléri a 6000 négyzetmétert, és több mint 10 000 szerver kiszolgálására alkalmas. A GTS csoport adatközpont-fejlesztési terveinek következő állomása egy 700 négyzetméteres új prágai adatközpont megnyitása lesz 2010. július végén – közölte a cég.

Azóta történt

Előzmények