Gyorsult a GTS Datanet hálózata

A GTS Datanet a hétvégén – több mint 250 millió forintos beruházással – bővítette és továbbfejlesztette IP gerinchálózatát. A cég az előre bejelentett, augusztus 5-én és 6-án hajnalban lezajlott hálózati karbantartás során a korábbi 3 gigabit/s sebességű BIX-kapcsolatát több mint háromszorosára, 10 gigabit/s-ra bővítette, valamint üzembe helyezett egy szintén 10 gigabites tartalékkapcsolatot is. A belföldi sávszélesség mellett 5 gigabit/s-ra bővítették a nemzetközi sávszélességet is.

A fejlesztés az ügyfelek számának intenzív növekedése és a közeljövőben bevezetésre kerülő új szolgáltatások miatt vált szükségessé – közölte a GTS Datanet, amely ma már 24 ezer ADSL-előfizetőt szolgál ki. A cég egyebek mellett komoly reményeket fűz szeptemberben bevezetendő, teljes hurokátengedésen alapuló ADSL-szolgáltatásához, amelyhez nem szükséges vezetékestelefon-előfizetés.

Amint arról beszámoltunk, egy héttel ezelőtt áramszünet, majd a szünetmentes rendszer hibája miatt a cég előfizetői több – esetenként 12 – órán keresztül maradtak internet nélkül. A GTS Datanet akkor alapos belső vizsgálatot ígért a hiba okainak feltárására, hogy a jövőben hasonló kimaradás ne fordulhasson elő.

Azóta történt

Előzmények