Megosztotta a Facebookkal az ügyfelek adatait az HBO?

Csoportos keresetet indítottak az HBO ellen, a vád szerint engedély nélkül adták tovább az ügyféladatokat a Facebooknak.

A Bursor & Fisher jogi cég szerint az HBO megosztotta az ügyfeleinek lejátszási előzményeit a Facebookkal, így a közösségi platform ezeket a szokásokat profilokhoz társíthatta.

Az engedély nélküli, előfizetői adatok megosztása miatt csoportos keresetet nyújtottak be az HBO ellen. A vád szerint az HBO az előfizetők engedélye nélkül osztotta meg az adataikat. A Bursor & Fisher szerint pedig az összepárosított adatokat arra használhatják fel, hogy reklámokkal bombázzák az HBO ügyfeleit a Facebookon.

Az HBO adatvédelmi irányelvei szerint a cég használhatja a saját maga és egyes partnerei által begyűjtött sütiket a testreszabott reklámok célba juttatásához. A megtekintési előzmények megosztásáról azonban itt nem esik szó, így a szakértők szerint effajta adatmegosztásra és -feldolgozásra nem számíthattak az előfizetők.

Az ügy jelenlegi szakaszában egyébként csak két előfizetőt képvisel a jogi cég, de hasonló ügyben, egy sokkal kisebb céggel szemben is elértek már egy 50 millió dolláros alkut.

Azóta történt

Előzmények