Továbbra is padlón van Hollywood az AI miatt

Hollywood nagy stúdiói és a színészek még mindig nem tudtak megegyezni az AI okozta feszültségek, problémák kapcsán.

Több mint 111 napja nem sikerül véget vetni a színészek sztrájkjának Hollywoodban, a stúdiók és a szervezetek között nincs egyetértés az AI kapcsán felmerült aggályok és problémák kérdésében.

A színészeket képviselő SAG-AFTRA egy frissített javaslatot nyújtott be a stúdiókat (a Netflixet és a Walt Disneyt is) képviselő AMPTP-nek és a médiacégeknek, és több órán át tárgyaltak erről ismét.

A színészeket képviselő szervezet korlátozná, hogy az AI milyen mértékben lenne használható a film- és műsorgyártásban, a színészek ugyanis attól tartanak, engedélyük nélkül váltja majd le őket a digitális másolatuk. Más témákról is egyeztetnek a július közepe óta tartó sztrájk során.

Az írók szintén sztrájkoltak az AI és az alacsony fizetések miatt, de ők szeptember végén alkut kötöttek az AMPTP-vel, jóllehet a megállapodás csak pár évre szólt.

A sztrájkok miatt Hollywoodban és az USA-ban részben megbénult a tartalomgyártás, és mivel több ezren nem dolgoztak, Kaliforniának ez állítólag már eddig is 6 milliárd dollárjába került.

Azóta történt

Előzmények