Gigantikus EV-befektetésre készül a Honda

Kanadába vinne egy jelentős EV-gyárat a Honda, 14 milliárd dollár értékben.

A Nikkei jelentése szerint a Honda azt fontolgatja, hogy Kanadába visz egy közel 14 milliárd dolláros projektet (13,83 milliárd dollár), amely lényegében egy olyan EV-gyár lenne, amelynél az akkumulátorokat is házon belül termelnék.

Ez lehet a Honda egyik eddigi legnagyobb befektetése.

Hivatalosan nem reagált a második legnagyobb japán autógyártó a hírre, de tény, hogy az EV-k eladásai terén lassan zárkózik fel a márka.

A kanadai kormány szerint a jelentés arra világít rá, hogy az ország remek munkaerővel rendelkezik, valamint erős az ipara. Valamint arra, hogy a zöldítés és globális EV-piac terén is egyre fontosabb az ország.


[+]

A Honda 2023 első 9 hónapjában úgy 2,8 millió autót adott el, ennek kevesebb mint 0,5 százaléka volt elektromos.

Az új gyárról év végére születhet döntés, az üzem 2028-ban indulhat el. EV-k gyártását és forgalmazását Észak-Amerikában 2026-ban kezdik, a Honda e:Architecture alapján. 2022-ben pedig az LG-vel közösen már bejelentettek egy 4,4 milliárd dolláros akkugyárat Ohio területére.

Tavaly októberben viszont lemondták a General Motorsszal kötöttt megállapodást, amely szerint egy 5 milliárd dolláros üzletben közösen fejlesztettek volna olyan olcsó EV-ket, amelyek a Teslát háttérbe szorították volna.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honda

Azóta történt

Előzmények